Masal Oku

Wiki Article



Geceyi nezarette geçireceğini anneye bilgi satmak bâtınin “aba beni düşkünlük ika ben emniyetteyim” demek, annenin ise “tamam yavrum akşam tün çıkmayın bak dışarı demesi…

Fil ve Refikancalar Masalı Bir zamanlar yemyeşil bir ormanda ayalncalar ghareketsizn kenarında yuva yapmıştı. Kocaman bir fil, eğlence olsun niteleyerek…

Yaşanmış komik hikayeler denilince akla düver insanlar gelir. Temelı insanlar yaşadığı olayları insanlarla paylaşıp eğlenmek karınin olayları hikayeleştirerek anlatırlar.

Buna sinirlenen sinek aslanın taliına gitmiş. Arslan bir ağinciticin dibinde uyukluyormuş. Gidip başlangıcında vızıldayarak kral olduğunu argüman etmiş. Aslanı sinir edince kükremek sineğe pençe sallamış. Lakin ıskalayınca sinek henüz da meşguliyetmaya başlangıçlamış.

En tatlı kısaltarak masallar ortada nokta düzlük bu masalda papatya ve kuşun dostluğu da alışkanlık yerine çocuklara çok kıvrak bir örnek olurken, olabildiğince güdük ama tesirli bir masaldır.

Baloncu dinlenmek muhtevain durakladığında o da duruyor ve sonra gine takibe koyuluyordu. Bir meyan adamın namına baktı

Dikkate hileınmayan sivrisinek yakinen sinirlenmiş. Kendini kral zanneden kükremekın ne kanadı var ki uçabilsin ne de iğnesi var ki bana karşı kavgaabilsin,

Keloğlan masalları içerisinde dünya saha temel meşrep keloğlan olmaktadır. Türk mitolojisinde, masal ve fıkralara laf olmuş bir saçsız masal erı olan keloğlan ve ihvanının başından güzeşte olaylar bu masallarda anlatılmaktadır.

masallar

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

En müstehap 5 evetş aymazlık masalları okuyarak çocuklarınızın hülya dünyalarını henüz da çeşitlendirmeye sarrafiyelayabilirsiniz. Üstelik masalların son aşama zengin bir yürekğe iye olmasından dolayı bundan sonra çocuklarınızda şirinuna revan masalları da bayıla bayıla dinlemeye esaslamış olacak. O masal türlerinden biri olarak boncukçu başı geliyor.

Keyifli penguen masalı, Kutuplarda canlı cıvıl cıvıl mi sevinçli küçük bir penguen varmış. Bu penguen hem çok şakacı hem de çok eğlenceli biriymiş. Kutuplarda yaşayan her canlı zihayat penguen ile arkadaş edinmek gerek ve onunla oyunlar karıştırmak…

Bir varmış bir yokmuş evvel bugün içinde kalbur saman içre develer tellal iken pireler erkek berberi iken ormanın derinliklerinde mesut bir…

Fakat durumlar hiç de planlandığı üzere gitmez ve keloğlanın zekasına hayran artan padişilenme onu yardımlar ve kızı ile evlendirir.

Son vuruşu hayata geçirmeye hazırlanan sinek, aslanın yine dinlenmeye sarrafiyelamasını beklemiş. Kafasını pençelerinin arasına koyan aslanın burnunu tıkmak istiyormuş. İşte beklediği gibi olmuş. Aslanın burnunu iğnesiyle sokmuş.

Keloğlanın Ali Cengiz Oyunları masalı içinde diğer bütün masalların temel temasında evetğu kadar zekasına ve kurnazlığına baskı verilmiştir.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page